Koronavirus (SARS-CoV-2)

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Javnost

Kaj obsega projekt množično vrednotenje nepremičnin?

Gre za drugi cikel množičnega vrednotenja nepremičnin z upoštevanjem spremenjene zakonodaje in uporabo spremenjenega nabora podatkov.

Projekt obsega predvsem postopek določitve modelov vrednotenja, ki vključuje poskusni izračun vrednosti in javno razgrnitev modelov vrednotenja. Po določitvi modelov s strani Vlade RS sledi pripis posplošenih vrednosti v evidenci vrednotenja in pošiljanje zbirnih potrdil o posplošeni vrednosti vsem 1,1 milijona lastnikom nepremičnin. Po novem pripisu vrednosti v evidenci vrednotenja na podlagi novih modelov vrednotenja bo mogoče uveljavljati posebne okoliščine, ki vplivajo na vrednost. Projekt izvaja Geodetska uprava Republike Slovenije (GURS).

Povezave:
Kdaj je bilo izvedeno prvo množično vrednotenje?

Prvi pripis vrednosti je bil izveden konec leta 2011. Vlada RS je novembra 2011 sprejela Uredbo o določitvi modelov množičnega vrednotenja nepremičnin in s tem vzpostavila sistem množičnega vrednotenja nepremičnin v Sloveniji. Konec decembra 2011 so bile na podlagi določenih modelov množičnega vrednotenja in podatkov o nepremičninah v Registru nepremičnin vsem nepremičninam v Registru nepremičnin pripisane posplošene tržne vrednosti nepremičnin.

Povezave:
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava